İlahiyat Lisans Tamamlama Uzaktan Eğitim

Etiketler :
İlahiyat Lisans Tamamlama Uzaktan Eğitim Programı (İLİTAM), Ankara Üniversitesi tarafından geliştirilmiş özgün bir lisans tamamlama programıdır. Aşağıda yazılı bilgiler, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı için geçerli bilgilerdir. Konu ile ilgili daha güncel bilgi sahibi olmak için lütfen üniversitenin resmi web adresini ve iletişim bilgilerini ziyaret ediniz. https://ankuzef.ankara.edu.tr/
"İlahiyat Lisans Tamamlama Uzaktan Eğitim Programı (İLİTAM), Ankara Üniversitesi tarafından geliştirilmiş özgün bir lisans tamamlama programıdır. İlahiyat ön lisans derecesine sahip kişilere, ilahiyat lisans diploması alabilmek için gerekli eğitimi vermeyi amaçlar. İLİTAM’ın sosyal hedefi, Ankara Üniversitesi’nin bu alandaki bilimsel ve akademik birikimini, eğitim teknolojisinin ve eğitim bilimlerinin sunduğu olanaklarla da bütünleştirerek geniş kitlelere yaymak ve böylece Türkiye’de yükseköğretimin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmaktır. İLİTAM, öğrencilerinin özlük haklarının iyileştirilmesine, sadece lisans mezunlarının atanabildikleri görev ve makamlara da atanabilmelerine, yurt dışı görevlere atanmada tercih edilebilmelerine ve lisansüstü eğitim yapabilmelerine fırsat sağlar. Eğitim süresi 4 yarıyıldan oluşup toplam 2 yıldır. (2011 yılı öncesi kayıt yaptıran öğrenciler yıllık İLİTAM programına tabidirler. Yıllık program yarı yıllık programdan farklılıklar taşımaktadır.) İLİTAM programında, her yarıyıl bir ara sınav (vize) ve bir yarı yıl sonu (final) olmak üzere toplam 4 sınav yapılmaktadır. Bütünleme sınavı üniversite tarafından belirtilen tarihler arasında yapılmaktadır. Sınavlar çeşitli il merkezlerinde ve Almanya (Köln)' da yüz yüze oturumlar halinde yapılır. sınav merkezini üniversitenin sistemi üzerinden tercih ederek orada sınava girebilirsiniz. 

Dersler internete dayalı uzaktan eğitim sistemiyle yürütüleceğinden dersleri takip edebilmek için internet erişimli bir bilgisayara sahip olmak yeterlidir. Program öğrencileri Ankara Üniversitesi öğrencilerinin, mezunları ise Üniversitenin aynı alandaki yüzyüze eğitim programı mezunlarının sahip oldukları tüm haklara sahiptirler. Tüm dersleri başarı ile tamamlayan öğrenciler alanlarında lisans diploması almaya hak kazanırlar ve kendilerine Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Diploması verilir."

İLİTAM Programı kapsamındaki tüm dersler teknoloji temelli uzaktan eğitim yöntemleri ile Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin öğretim üyeleri tarafından verilir. Gereklilik durumunda az sayıda ders başka üniversitelerin öğretim üyeleri tarafından da verilebilir. Ders yılı başında ders seçme sistemi ile hangi dersleri hangi hocadan almak istwediğinizi seçebilir ve buna göre internet ortamından dersleri takip edebilirsiniz. Akademik danışmanlık, İlahiyat Fakültesi’nin öğretim elemanları; idari konularda danışmanlık, fakülte öğrenci işleri birimi; öğrenme sisteminin kullanımı ile ilgili Teknik Danışmanlık hizmetleri ise Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi uzmanları ve öğretim elemanlarınca verilir. 
Çevrimiçi danışmanlık hizmeti, programa ait çevrimiçi öğrenme sisteminin forum ve elektronik sohbet odalarında ve gerekli hallerde telefon yolu ile yapılmaktadır. Programa kayıtlı öğrenciler programdaki derslerin tümünü almak zorundadırlar; daha önce bir başka programda aldıkları derslerden muaf tutulma talebinde bulunamazlar. 
Öğretim yılı boyunca hafta sonları olmak üzere, toplam 4 hafta süreli yüz yüze etkileşim dersleri verilmektedir. Yüz yüze etkileşim derslerine katılmak zorunlu olmamakla birlikte katılımın yarar sağlayacağı açıktır. Öğrenci başarısının değerlendirilmesinde, ara ve yıl sonu sınavlarından aldıkları puanlar birlikte kullanılır. Öğrencilerin her bir ders ile ilgili geçme puanı, ara sınav puanının %30'u ve yıl sonu/bütünleme sınavının yüzde %70'i alınarak hesaplanır. Başarı puanı hesaplaması üniversitenin aldığı karara göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenele güncel oranlar için belirtilen yıl yönetmeliğinin okunması tavsiye edilir. (Yıllık İLİTAM programında okuyan öğrenciler her yıl bir ara sınav ve bir yıl sonu (final) sınavına katılmak zorundadırlar. Yıl sonunda başarısız oldukları derslerden bütünleme sınavına girebilirler.) Sınavların haricinde başarı değerlendirmesi için Öğretim elemanlarının önerileri doğrultusunda derslerdeki başarı notunun en çok %20’si öğrencilere hazırlattırılacak çevrimiçi ödev ya da projelerden verilebilir. Sınavlar duruma göre mutlak ya da bağıl değerlendirmeye tabi tutulacaktır." 
Ayrıntılı bilgi ve daha güncel bilgiler için üniversitenin uzaktan eğitim sayfası ziyaret edilebilir. http://www.uzem.ankara.edu.tr/

4 yorum:

  1. ben ankara üniversitesi uzaktan eğitim okuyorum, ama almanyaya taşınmam gerekiyo acaba ordan devam edebilme hakkım var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilitam bölümü uzaktan eğitim olduğu için; dersleri internet ortamından materyaller vasıtasıyla takip edebilirsiniz. Sınav döneminde; sınav merkezi seçimini size en yakın bölgeyi seçerek yaparsanız ilitam'ı bu şekilde bitirebilirsiniz.

      Sil
  2. Ankara ilitam hakkında acil güncel bilgiye ihtiyacım var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üniversitenin resmi sitesinden ve DGS tercih ve yerleştirme klavuzu yayınlandığında en güncel bilgiye ÖSYM sitesinden ulaşabilirsiniz. Ankara ilitam UZEM resmi sayfası: http://lisans.ankara.edu.tr/ adresinde ilgili kategoriden araştırma şansınız vardır.

      Sil

Fayda vermeyen ilimden Allah'a sığınırım. “Allah'ım; bana öğrettiklerinle beni faydalandır, bana fayda sağlayacak ilimleri öğret ve ilmimi ziyadeleştir."

İlim; amel etmek ve başkalarıyla paylaşmak içindir. Niyetimiz hayır, akıbetimiz hayır olur inşallah. Dua eder, dualarınızı beklerim...

Aşağıdaki Yazılar İlginizi Çekebilir!!!

En Çok Okunan Yazılar