Ian Stewart, Dünya'yı Değiştiren 17 Denklem

Etiketler :
Matematikçi Ian Stewart "Bilinmeyenin İzinde: Dünya'yı Değiştiren 17 Denklem" başlıklı kitabını yayımladı ve insanlığın tarihinde keşfedilen 17 matematiksel denklemi, bilimsel yoğunluğundan kurtararak, herkes tarafından anlaşılabilir bir hale soktu. Prof. Dr. Ian Stewart'a bu kitabını neden yazmaya karar verdiği sorulduğunda şöyle yanıt veriyor: 

"Denklemler kesinlikle sıkıcı olabilir ve çok karmaşık görünebilirler. Ancak bunun sebebi genellikle sıkıcı ve karmaşık bir şekilde sunulmalarındandır. Benim okullarımızdaki matematik öğretmenlerine göre bir avantajım var: Size toplamayı kendi başınıza nasıl yapacağınızı göstermeye çalışmıyorum. Denklemlerin nasıl çözüleceğini bilmeden de onların güzelliğini ve önemini takdir edebilirsiniz. Benim niyetim onları kültürel ve insani bir hale sokmak ve onları tarihimizdeki maskelerinden arındırmaktır. Denklemler, kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Bu denklemlerin arkasındaki hikayeler, onları keşfedenler, onların yaşadıkları dönemler ve benzerleri oldukça etkileyicidir."
  • Paperback: 360 pages Publisher: Basic Books; First Trade Paper Edition edition (October 8, 2013) Language: English
Kitap içersinden ayrıntılı olarak derlenmiş parçalara göz atmak isterseniz, blogumuzda yer alan (Bkz. Dünyayı Değiştiren 17-denklem)  yazımızı okuyunuz. 

2 yorum:

  1. Bate kopya Çekme başka sitelerden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazımızda Matematikçi Ian Stewart "Bilinmeyenin İzinde: Dünya'yı Değiştiren 17 Denklem" başlıklı yayımlanmış bir kitabın tanıtımı yapılmıştır. Kitap tanıtımı bölümümüzde yer alan tüm tanıtımlar ilgili yayınevinin çıkardıgı arka sayfa yazılarına ve önsözlerine dayanılarak yapılmaktadır. Bu durumda fazladan bir yorum yoksa her sitede yayıncının belirlediği arka kapak yazısına göre aynı tanıtım yazısı yer alır. Kitap içeriği ile ilgili yayınlanan makale tamamıyla alıntının bir matematikçi gözüyle okunarak bazı kısımlarına gerekli ek bilgiler ilave edilip düzenlenmiş halidir. Bu durum konu başlığının hemen altında da aynen ifade edilmiştir. Dikkatlice okusaydınız bu durumu görebilirdiniz.Alıntının yapıldığı ingilizce ve türkçe metinlerin orjinal adresleri de kaynak kısmında belirtilmiştir. Dikkatinizi bu konuya çekmek isterim..Sitemizi takip etmeniz, yazıyı yorumlamanızdan ve gösterdiğiniz bu tepkinizden dolayı da ayrıca teşekkürler...

      Sil

Fayda vermeyen ilimden Allah'a sığınırım. “Allah'ım; bana öğrettiklerinle beni faydalandır, bana fayda sağlayacak ilimleri öğret ve ilmimi ziyadeleştir."

İlim; amel etmek ve başkalarıyla paylaşmak içindir. Niyetimiz hayır, akıbetimiz hayır olur inşallah. Dua eder, dualarınızı beklerim...

Aşağıdaki Yazılar İlginizi Çekebilir!!!

En Çok Okunan Yazılar