Noktanın Doğruya Uzaklığı

Etiketler :
Bir noktanın doğruya olan en kısa uzaklığı dik olan uzaklıktır. Bu uzaklık da aşağıda gösterildiği şekilde noktanın doğruya uzaklık formülü yardımıyla bulunur.
 

Birbirine paralel olan doğruların arasındaki uzaklık hesabı yapılırken noktanın doğruya uzaklık formülünden yararlanılır. Buradaki formülde paralel doğrular için eğimler eşit olduğundan doğruların arasındaki uzaklık hesabında noktanın doğruya uzaklığı formülünde sabit sayı diğer denklemde yerine yazılarak iki  paralel doğrunun arasındaki en kısa uzaklık hesaplanmış olur.

4 yorum:

  1. gayet anlaşılır bir açıklama olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Çok açıklayıcı olmuş Allah razı olsun :)

    YanıtlaSil
  3. A(x1,y1,z1) noktasının P....a1x+a2y+a3z+d1=0 düzlemine olan uzaklikm fomulunu ispatlayiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu soruyu "bir noktanın bir düzleme uzaklığı" başlığı altında bulabilirsiniz. Kısaca anlatmak gerekirse verilen nokta düzlem denkleminde yerine yazılır. Verilen A noktası ile rasgele P noktasının oluşturduğu AP konum vektörünün N normal vektörü üzerine dik izdüşüm vektörünün uzunluğu bize noktanın düzleme uzaklığını verir. Bunun için iç çarpım hesabı yapılır. AP konum vektörü ile N normal vektörü iç çarpımı hesaplanır. Bulunan değer N normal vektörün normuna bölünerek uzaklık bulunur.

      Sil

Fayda vermeyen ilimden Allah'a sığınırım. “Allah'ım; bana öğrettiklerinle beni faydalandır, bana fayda sağlayacak ilimleri öğret ve ilmimi ziyadeleştir."

İlim; amel etmek ve başkalarıyla paylaşmak içindir. Niyetimiz hayır, akıbetimiz hayır olur inşallah. Dua eder, dualarınızı beklerim...

Aşağıdaki Yazılar İlginizi Çekebilir!!!

En Çok Okunan Yazılar