2018 TYT-AYT Matematik Soru Dağılımı

Etiketler :

2018 TYT sınavında toplam 120 soru soruldu ve 120 soru için, 135 dakikada süre verildi. TYT’de Türkçe testi için 40 soru, Sosyal Bilimler testi; Tarih (5), Coğrafya (5), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (5), Felsefe (5) derslerinden olmak üzere toplamda 20 soru soruluyor. Temel Matematik Testi için 40 soru sorulmuştur. Fen Bilimleri testinde ise (Biyoloji, Fizik ve Kimya) Fizik 7 soru, Kimya 7 soru, Biyoloji 6 soru olmak üzere 20 soru soruldu.

2018 TYT Matematik sınavındaki sorular, lise müfredatı içerisinde olan  sorulardan oluşmuştur. 2018 TYT Temel Matematik sınavı genel itibariyle geçmiş yıllara nazaran daha fazla akıl yürütmenin gerektiği ayırıcı nitelikteki sorulardan oluşmuştur. Klasik tarzda soruların az olması sebebiyle öğrencilerimiz soruları anlayıp süreyi de iyi kullanıp çözmeye çabalamışlardır. Soruların okuduğunu anlamaya yönelik olması sebebiyle matematiksel okuma becerisinin gelişmiş olması temel istenen yeterliliktir. Sorular aşırı zor olmamakla birlikte içerik olarak öğrencilerin dikkatini ve süreyi doğru kullanma becerisini ölçmeye odaklı olarak hazırlanmıştır. 

 

2018 YGS-MATEMATİK

Adet

Temel Kavramlar

3

Rasyonel Sayılar

2

Basit Eşitsizlikler ve Sıralama

1

Mutlak Değer

1

Üstlü İfadeler

1

Köklü İfadeler

1

Çarpanlara Ayırma

1

Oran-Orantı

1

Denklem Çözme

1

Problemler

10

Fonksiyonlar

1

Kümeler

1

Permütasyon Kom.Binom Olasılık

2

İstatistik-Grafikler

2

Polinomlar

1

Üçgenler

3

Çokgenler-Dörtgenler

3

Çember ve Daire

1

Katı Cisimler

2

Analitik Geometri

2

TOPLAM

40


2018 AYT Matematik
 sınavındaki sorular, tamamen lise müfredatı içerisinde olan sorulardan oluşmuştur. 2018 AYT Matematik testi soruları genel anlamda iyi hazırlanmış ayırt edici nitelikteki sorulardan oluşmuştur. Bazı soruların çözümleri çok kısa zaman dilimine sığarken bazı soruların işlem kalabalığı nedeniyle uzun zaman diliminde çözülmesini gerektirmiştir.

Sorular bütün matematik ünitelerini kapsayacak biçimde hazırlanmış olmakla birlikte akıl yürütmelerin yer aldığı klasik sorulardan farklı soru tiplerini de içerisinde barındırmıştır. Sorular verilen süre içerisinde rahatlıkla yapılabilecek şekildedir. Zorluk düzeylerine göre iyi çalışmış konuya hakim öğrencilerin yapabileceği sorulardan oluşmuştur. Konu bütünlüğü olmayan sadece test çözüp cevap bulmaya odaklı öğrencilerin ise zorlanacağı bir test konumunda olmuştur.


2018 AYT MATEMATİK

 Adet

Temel Kavramlar

1

Bölme ve Bölünebilme

2

Fonksiyonlar

1

Perm-Komb-Binom-Olasılık

2

Polinomlar

1

2.Dereceden Denklemler

1

Eşitsizlikler

1

Parabol

1

Mantık ve İspat Yöntemleri

1

Modüler Aritmetik

1

Trigonometri

3

Karmaşık Sayılar

1

Logaritma

2

Diziler-Seriler

1

Limit ve Süreklilik

2

Türev ve Uygulamaları

4

İntegral

4

Üçgenler

2

Dörtgenler-Çokgenler

1

Analitik Geometri

2

Dönüşümler Geometrisi

1

Elips Hiperbol ve Parabol

1

Vektörler

2

Katı Cisimler

1

Uzay Geometri

1

Toplam

40

 

0 yorum:

Fayda vermeyen ilimden Allah'a sığınırım. “Allah'ım; bana öğrettiklerinle beni faydalandır, bana fayda sağlayacak ilimleri öğret ve ilmimi ziyadeleştir."

İlim; amel etmek ve başkalarıyla paylaşmak içindir. Niyetimiz hayır, akıbetimiz hayır olur inşallah. Dua eder, dualarınızı beklerim...

Aşağıdaki Yazılar İlginizi Çekebilir!!!

En Çok Okunan Yazılar