2021 TYT Matematik Soruları ve Çözümleri

Etiketler :
2021 TYT Matematik sınavındaki sorular, tamamen lise müfredatı içerisinde olan konuların, yenilikçi problem tarzındaki sorulardan oluşmuştur. Önceki yıllara göre zorlayıcı soruların olduğunu kabul etmek gerekir.  Problemler ünitesi ile ilgili soruların başarı sıralamasını belirleyici tarzda, zorlayacak biçimde sorulmuş olması, yüzyüze eğitimin tam olarak yapılamadığı şu zaman diliminde, 120 soru için 135 dk'lık bir süre olduğu düşünülürse, bu sınavda matematik sorularının öğrencileri çok zorladığını düşünüyorum. Ders kitabı bilgileri ve matematik müfredatı dikkate alınarak hazırlanan sınavda, 30 soru Matematik, 10 adet de Geometri sorusu sorulmuştur. Klasik soru biçiminin çok az olduğu ve özellikle geometri sorularının daha fazla yorumlama becerisi gerektiği de ayrıca ifade edilmelidir. TYT Matematik 2021 sınavının konulara göre soru dağılımı aşağıdaki tablodaki gibidir. 


TYT-2021 MATEMATİK

Adet

Temel Kavramlar, Dört İşlem, Basamak Kavramı

3

Faktöriyel

1

Rasyonel Sayılar

1

Basit Eşitsizlikler ve Sıralama

2

Mutlak Değer

1

Üslü İfadeler

1

Köklü İfadeler

1

Bölme ve Bölünebilme

1

Çarpanlara Ayırma

1

Denklem Kurma Problemleri

12

Fonksiyonlar

1

Mantık

1

Kümeler

1

Permütasyon, Kombinasyon

1

Olasılık

1

İstatistik-Veri Analizi

1

Üçgenler

5

Dörtgenler

2

Çokgenler

1

Katı Cisimler

2

TOPLAM

40


0 yorum:

Fayda vermeyen ilimden Allah'a sığınırım. “Allah'ım; bana öğrettiklerinle beni faydalandır, bana fayda sağlayacak ilimleri öğret ve ilmimi ziyadeleştir."

İlim; amel etmek ve başkalarıyla paylaşmak içindir. Niyetimiz hayır, akıbetimiz hayır olur inşallah. Dua eder, dualarınızı beklerim...

Aşağıdaki Yazılar İlginizi Çekebilir!!!

  • Muhammedi Nur Penceresi13.04.2012 - 0 Yorum Allahü Teâlâ’ya zatının, sıfatının,esmasının ve efalinin hudutsuzluğunca, yarattığı mahlukatın nefesleri adedince, hamd olsun! Onun sevgili Resûlü, Muhammed aleyhisselâma göklerdeki yıldızların, denizlerdeki kum tanelerinin ve meleküt alemi…
  • Molla Lütfi ve Matematik19.04.2013 - 0 Yorum(ö.1495) 15. yüzyılda Fatih Sultan Mehmet ve II. Beyazıd dönemlerinde yaşamış meşhur matematikçilerdendir. Sinan Paşa’nın ve Ali Kuşçu’nun talebesi olmuş Ali Kuşçu’dan öğrendiği matematik bilgilerini Sinan Paşa’ya aktarmıştır. Böylece Sinan Paşa…
  • Çift yönlü koşullu önerme20.04.2025 - 0 YorumÇift yönlü koşullu önerme, "ancak" bağlacı ile kurulan bir önermedir. İki taraftan da koşulun sağlanmasını gerektirir. p ↔ q şeklinde sembolle gösterilir."p ancak ve ancak q ise" şeklinde okunur. p ↔ q önermesi esasında iki taraftan "ise" bağlacı…
  • Altın Oran (1,618033.... )19.11.2008 - 0 YorumAltın oran, örneğin bir dikdörtgenin göze estetik gözükmesi için uzun kenarı ile kısa kenarı arasındaki oran olarak kullanılabilir. Buna benzer olarak, bir doğru parçasının ikiye ayrıldığında göze en hoş gelen ikiye ayrılma oranıdır. Altın oran,…
  • Chris Waring, Matematiğin Öyküsü18.04.2015 - 0 Yorum "Günümüzden 20.000 yıl önce yaşamış insanlar asal sayı fikrini biliyordu! İnanmazsanız İşango kemiği üzerindeki çentikleri sayın.Matematik dininin mensubu olan Pisagorculara göre sayılar hem kutsal hem de rasyoneldi ve Pisagor irrasyonel sayı…
  • David Hilbert03.02.2010 - 0 YorumBir Alman matematikçisi olan David Hilbert, 1862 yılında Königsberg'de doğdu. 1895 ile 1929 yılları arasında Göttingen Üniversitesinde profesörlük yaptı. Yirminci yüzyılın başlarında, Alman matematik okulunun önderi sayılır. 1897 yılında cisim…
  • Ters trigonometrik fonksiyonların integrali30.06.2024 - 0 YorumTers trigonometrik fonksiyon biçiminde verilen fonksiyonlarda dik üçgen çiziminden yararlanarak dönüşüm yapılabilir. Bu şekilde elde edilen belirsiz integral, integral alma kuralları yardımıyla hesaplanır. İntegrali alınacak fonksiyonun…
  • Beni Musa (Ahmed, Muhammed ve Hasan)19.04.2013 - 0 Yorum Abbasî halîfesi Me’mûn devrinde yetişen üç büyük matematik ve fen âlimi. İsimleri, Ahmed, Hasen ve Muhammed’dir. Halîfe Me’mûn’un sarayında astronomi ilmiyle uğraşan Mûsâ bin Şâkir’in oğullarıdır. Bağdâd’da doğup yetiştiler. Doğum târihleri…