2023 TYT-AYT Matematik Soru Dağılımı

Etiketler :

2023 TYT 17 HAZİRAN 2023 Cumartesi günü gerçekleştirildi. 2023 TYT; lise müfredatı içerisinden seçilerek hazırlanan, daha çok okuduğunu anlamaya yönelik problem çözme becerisine dayalı soruların yer aldığı ortalama zorlukta bir sınav olmuştur.  TYT Matematik 2023 sınavının konulara göre soru dağılımı, aşağıdaki tablodaki gibidir. 

Sınav Sorularına ÖSYM sitesinden ulaşabilirsiniz.

TYT-2023 MATEMATİK

Adet

Temel Kavramlar, Dört İşlem

2

Basamak Kavramı

2

Rasyonel Sayılar

2

Eşitsizlik ve Sıralama

2

Mutlak Değer

1

Üslü İfadeler

1

Köklü İfadeler

1

Bölme ve Bölünebilme

1

İstatistik-Veri Analizi-Grafik

2

Denklem Kurma Problemleri

11

Fonksiyonlar

1

Mantık

1

Kümeler

1
Sayma, Binom ve Olasılık2

Doğruda Açılar

1
Üçgenler3
Üçgende Alan
1

Dörtgenler

2

Çokgenler

1

Katı Cisimler

2

TOPLAM

40



2023 AYT Matematik sınavındaki sorular; önceki yıllardan farklı olarak 12.sınıfın sadece 1.dönem müfredatı içinden seçilerek hazırlanmıştır. Kafa karıştıracak veya anlamayı güçleştirecek herhangi bir soru tipi bulunmamaktadır. Sorunun çözümünde istenen net olarak bellidir. Çözümleri sade ve açıktır. AYT Matematik 2023 sınavının konulara göre soru dağılımı, aşağıdaki tablodaki gibidir.

Sınav Sorularına ÖSYM sitesinden ulaşabilirsiniz.

2023 AYT MATEMATİK

Adet

Temel Kavramlar-Asal Çarpanlar

4

Üslü sayılar

1

Bölünebilme

1

Sıralama

1

Mutlak Değer

1

Fonksiyonlar

2

Binom Açılımı

1

Permütasyon-Kombinasyon

1

Olasılık

1

Kartezyen Çarpım
1

2.Dereceden Denklemler

2

2.Dereceden Eşitsizlikler

1

Mantık

1

Polinomlar
2
Parabol
1
Logaritma
3
Diziler
2
Trigonometri
5
Üçgenler
2

Dörtgenler

1

Dik koordinat Sistemi

1

Çember ve Daire

2

Doğrunun Analitik İncelemesi

1

Dönüşümler Geometrisi

1

Katı Cisimler

1

Toplam

40

0 yorum:

Fayda vermeyen ilimden Allah'a sığınırım. “Allah'ım; bana öğrettiklerinle beni faydalandır, bana fayda sağlayacak ilimleri öğret ve ilmimi ziyadeleştir."

İlim; amel etmek ve başkalarıyla paylaşmak içindir. Niyetimiz hayır, akıbetimiz hayır olur inşallah. Dua eder, dualarınızı beklerim...

Aşağıdaki Yazılar İlginizi Çekebilir!!!

  • Dilsiz şahit hayvanların vebali01.02.2020 - 3 YorumÇeşitli mecralarda sıklıkla bahsedilen hayvan hakları konusu üzerinde çeşitli okumalar sonucu elde ettiğim verileri, özellikle son yıllarda Amerika ve Avrupa kıtalarında yayılmaya başlayan vegan yaşam tarzı ve et tüketimine alternatif arama…
  • Din Felsefesi Konu Özeti30.04.2014 - 0 Yorum İlahiyat lisans Tamamlama 2. Sınıf Ders Özetleri  ilitam kitaplarından yararlanarak özetleme yapılmıştır. Özetleme işleminde Ankara İlitam'ın uzaktan eğitim yayınları esas alınmıştır. öğrencilerimize faydalı olması amacıyla burada…
  • Seva (Ceva) Teoremi ve İspatı22.05.2013 - 2 Yorum Seva teoremi kullanılırken üçgenin iç bölgesinde köşelerden geçmiş olan doğruların kesiştiği bir noktanın bulunması gerekir. Seva teoremi aslında menelaus teoreminin özel bir durumudur. Eğer bir üçgen köşlerinden geçen doğrular yardımıyla…
  • Çokgenler Ünitesi Konu Başlıkları15.04.2021 - 0 YorumDüzlem üzerinde dört farklı noktanın ardışık sırayla birleştirilmesiyle oluşan kapalı geometrik şekle dörtgen ismi verilir. Dörtgenler çokgenlerin özel bir çeşidi olduğu için farklı başlıklar altında özellikleri incelenebilir. Çokgenler ünitesinde…
  • Göz Yanılması20.06.2014 - 0 YorumMatematiksel olarak ispatlayabileceğimiz bir göz yanılmasını burada paylaşmak istiyorum. Dikkatlice incelendiğinde bile gözle anlaşılamayacak kadar zekice bir gösteriyi sizinle paylaşıyorum. Bir kalıp çikolatanın şekilde videoda gösterildiği gibi…
  • Trigonometri ÖSYS Soruları22.04.2016 - 0 YorumTrigonometri ile ilgili ÖSYM tarafından geçmiş yıllarda üniversite seçme/giriş sınavlarındaki sorulardan yayınlanmış olan soruları incelemek için tıklayın...
  • Serhan Küpeli, 100 Yılın Matematik Olimpiyatları21.12.2014 - 0 Yorum Ulusal ve Uluslararası Matematik Olimpiyat Sınavlarına Hazırlananlar İçin 1800'lü yıllarda Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nda yapıldığı bilinen Matematik Olimpiyatları, özellikle II. Dünya Savaşı'nın ardından yaygınlaşarak, bugünkü olimpiyat…
  • Vazgeçilmez Olma Düşüncesi17.04.2014 - 0 Yorum Bir gün bir doktora, gerginlik ve tedirginlikten şikayetçi olan bir hasta gelmiş.Yapması gereken çok işinin bulunduğunu; fakat kendisinin rahatsız, işlerin ise beklemeye tahammülü olmadığını söylemiş.   Doktor,   -Bu işleri başka…