Din kardeşinin ihtiyacını karşılamak

Etiketler :
Allahü Teâlâ’nın kullarına iyilik etmeye, güler yüz, tatlı dil ve güzel huy ile onlara kolaylık göstermeye çalısınız! Bu çalışmanız, Allahü Teâlâ’nın rızasını kazanmanıza ve ahirette yüksek derecelere kavuşmanıza sebep olacaktır. 

Hadis-i şerifte, 
(İnsanlar Allahü Teâlâ’nın kullarıdır. Kullarına iyilik edenleri çok sever) buyuruldu. 

Müslümanların ihtiyaçlarını karşılamanın ve onları sevindirmenin ve güzel huylu ve yumuşak ve sabırlı olmanın faziletini ve sevaplarını bildiren hadis-i şeriflerden bazılarını paylaşalım. 


(Müslüman, Müslümanın kardeşidir, ona zulmetmez. Onu sıkıntıda bırakmaz. Kardeşine yardım edene, Allahü Teâlâ yardım eder. Kardeşinin sıkıntısını giderenin, Allahü Teâlâ kıyamet günü sıkıntısını giderir. Bir Müslümanı sevindireni, Allahü Teâlâ kıyamet günü sevindirir.) 

(Din kardeşine yardım edenin yardımcısı, Allahü Teâlâ’dır.) (Allahü Teâlâ, bazı kullarını insanların ihtiyaçlarını karşılamak için yaratmıştır. Dertli olanlar, bunlara sığınırlar. Bunlar kıyamet gününün azabından emindirler.)

(Allahü Teâlâ, bazı kullarına çok nimetler vermiş, bunları dertli kullarına derman için sebep yapmıştır. Bu nimetleri muhtaç olanlara vermezlerse, ellerinden alıp, başkalarına verir.) 

(Bir kardeşinin ihtiyacını karşılayana, on sene itikâf sevabı verilir. Allah rızası için bir gün itikâf eden ile Cehennem ateşi arasında üç hendek uzaklık vardır. İki hendek arası, sark ile garp arası gibi uzaktır.)

(Bir din kardeşinin ihtiyacını karşılayan kimseye Allahü Teâlâ, yetmiş beş bin melek gönderir. Sabahtan aksama kadar onun için dua ederler. Aksam ise, sabaha kadar dua ederler. Her adimi için bir günahı affolur ve bir derece yükseltilir.

0 yorum:

Fayda vermeyen ilimden Allah'a sığınırım. “Allah'ım; bana öğrettiklerinle beni faydalandır, bana fayda sağlayacak ilimleri öğret ve ilmimi ziyadeleştir."

İlim; amel etmek ve başkalarıyla paylaşmak içindir. Niyetimiz hayır, akıbetimiz hayır olur inşallah. Dua eder, dualarınızı beklerim...

Aşağıdaki Yazılar İlginizi Çekebilir!!!

  • Derscartes'in Yaşamı ve Felsefe23.04.2013 - 0 Yorum "Descartes (1596-1650): Rönesans’ın başlangıcından beri yeni bir kültür, yeni bir bilim  kurma  çabalarını  felsefesinde  büyük  bir  senteze  kavuşturan  Descartes,  Yeni Çağ felsefesinin kurucusu ve…
  • Saatin tarihsel gelişim süreci03.02.2019 - 0 YorumSaat, zamanı ölçmeye yarayan alettir. Saat, iki değişik zaman arasındaki farkın, insanlar tarafından oluşturulan ölçüler dahilinde ölçülmesini sağlayan alettir. Mısırlılar, Güneş'in her gün belirli bir düzende doğup battığını keşfetmiştir. Bundan…
  • Matematik Öğretmenliği Dersleri13.07.2012 - 0 Yorum Matematik öğretmenliği 5 yıllık akademik planında yer alan dersler genel itibariyle şu şekildedir.  Ortak Dersler: Türk Dili, İnkılap Tarihi, İngilizce, Fizik, Fizik Lab,  mesleki ingilizce Matematik Dersleri: Soyut Matematik, Genel…
  • Çokgenler Ünitesi Konu Başlıkları15.04.2021 - 0 YorumDüzlem üzerinde dört farklı noktanın ardışık sırayla birleştirilmesiyle oluşan kapalı geometrik şekle dörtgen ismi verilir. Dörtgenler çokgenlerin özel bir çeşidi olduğu için farklı başlıklar altında özellikleri incelenebilir. Çokgenler ünitesinde…
  • Üçgenin İç ve Dış Merkezi08.04.2013 - 0 Yorum Bir üçgenin iç açıortaylarının kesim noktasına bu üçgenin (üçgensel bölgenin)iç merkezi denir.Bir üçgenin bir iç ve diğer iki köşeye ait dış açıortaylarının kesim noktasına bu üçgenin dış merkezi …
  • Kaza Edilmesi Gereken ve Gerekmeyen Oruçlar15.03.2010 - 0 Yorum 127- Yolculuk veya hastalık özrü ile Ramazan orucunu tutmamış olan kimse, bunları kaza etmeye elverişli bir vakit bulamadan önce ölse, üzerine kaza gerekmediği gibi, fidye vermesi de lazım gelmez. Ancak oruçları için fidye verilmesini vasiyet…
  • Karatsuba Çarpım Algoritması 25.02.2025 - 0 YorumÇarpma işlemi, toplama işlemine göre daha karmaşık yapılı bir işlemdir. Çarpma işleminde sola kaydırma işlemi yaparak alt alta basamak sayısı kadar işlem yapılmış olur. Yani 3 basamaklı bir sayı ile 3 basamaklı bir sayı çarpılırsa 3²=9 kadar çarpma…
  • Leibniz Düşüncesi ve 23.04.2013 - 0 Yorum "Leibniz düşüncesinin en belirgin özelliği çok yanlı oluşudur. Leibniz, düşünce tarihinin yetiştirdiği, insan bilimlerinin bütününü ihata eden, en evrensel düşünürlerden biridir. Leibniz sadece bir filozof olmayıp, aynı zamanda …