YGS 2016 Matematik Sınavı Çözümleri

Etiketler :
YGS 2016 sınavı geçmiş yıllara nazaran daha kolay denilebilecek düzeyde olmakla birlikte okuduğunu anlama ve yorumlama yeteneğinin ölçüldüğü bi sınav olarak gözümüze çarpmaktadır.  Sınavda her yıl olduğu gibi aşağıda yer alan temel matematik konularından sorular gelmiştir. 
Sınav Sorularına ÖSYM sitesinden ulaşabilirsiniz. 


YGS-2016 MATEMATİK Adet
Temel Kavramlar 4
Sayı Basamakları 2
Rasyonel Sayılar 1
Basit Eşitsizlikler 1
Mutlak Değer 1
Üstlü İfadeler 2
Köklü İfadeler 3
Çarpanlara Ayırma 1
Oran-Orantı 1
Problemler 13
Fonksiyonlar 2
Kümeler 1
Olasılık 1
İstatistik-Grafikler 0
Polinomlar 0
Üçgenler 1
Dörtgenler 2
Çember ve Daire 1
Katı Cisimler 2
Analitik Geometri 1
Vektörler 0
TOPLAM 40

YGS 2016 Matematik Sorularının orjinal yayınlanmış haline www.osym.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.  Planlı ve sistemli çalışmayan öğrencilerin sınav süresini yetiştirme konusunda sıkıntı yaşayabileceğini söylerek soruların PDF üzerinden çözümlerini istifadenize sunuyorum. YGS/2016 Matematik sınavı çözümlerine ulaşmak için tıklayınız.

Öğrencilerimizin sınavlara hazırlanırken YGS basamağında 9.ve 10.sınıf konularını içerecek biçimde hazırlanmaları LYS basamağı için de tüm matematik konularına hakim olarak hazırlanmaları iyi bir bölüm arzu edenler için kesinlikle gerekli olacaktır. Yukarıdaki soru ve ünite tablosu da incelenerek hangi konulardan daha yoğun soru geldiği analiz edilerek o konulara/ünitelere daha çok ağırlık verilmelidir. Planlı ve programlı bir şekilde zamanı verimli kullanarak çalışma yapılırsa başarıya ulaşmak kolay olacaktır. Bütün öğrencilerimize sınavlarında başarı dileriz...

0 yorum:

Fayda vermeyen ilimden Allah'a sığınırım. “Allah'ım; bana öğrettiklerinle beni faydalandır, bana fayda sağlayacak ilimleri öğret ve ilmimi ziyadeleştir."

İlim; amel etmek ve başkalarıyla paylaşmak içindir. Niyetimiz hayır, akıbetimiz hayır olur inşallah. Dua eder, dualarınızı beklerim...

Aşağıdaki Yazılar İlginizi Çekebilir!!!

  • Zühd hayatı08.05.2022 - 0 YorumZühd, Allâhü Teâlâ’nın yasakladığı şeylerden kaçınıp dünya varlığına ve lezzetlerine rağbet etmemek; Cenâb-ı Hakk’ın rızâsına ve âhiret nimetlerine kavuşmak için çalışmaktır. Sözlükte zühd “bir şeye rağbet etmemek, ona karşı ilgisiz davranmak, ondan…
  • Dörtgende Alan Bağıntıları03.02.2017 - 7 YorumHerhangi bir dörtgenin alanı köşegen uzunlukları ile köşegenlerin arasında yer alan açının sinüsünün çarpımının yarısı ile hesaplanır.  Burada özel olarak açı 90 derece olarak alınırsa yani köşegenler dik kesişirse o zaman dörtgenin alanı…
  • Birebir ve Örten Fonksiyon19.08.2016 - 0 Yorum Bir fonksiyonun birebir olması için tanım kümesinde yer alan her elemanın görüntülerinin de farklı elemanlara eşlenmesi gerekmektedir. Değer kümesi ile görüntü kümesi birbirine eşit ise bu çeşit fonksiyonlara örten fonksiyon denir. Yani değer…
  • Paralelkenarda Alan Hesabı30.03.2021 - 0 YorumBir paralelkenarda, alan hesabı için taban uzunluğu ve yükseklik bilinmelidir. Paralelkenarın yüksekliği, paralelkenar içerisinde bir köşeden karşı kenara dik uzaklık olarak çizilebileceği gibi, o kenarın uzantısına da…
  • Etme03.07.2015 - 0 Yorum Duydum ki bizi bırakmaya azmediyorsun, etme. Başka bir yar, başka bir dosta meylediyorsun, etme. Sen yadeller dünyasında ne arıyorsun yabancı? Hangi hasta gönüllüyü kastediyorsun, etme. Çalma bizi, bizden bizi, gitme o ellere doğru. Çalınmış…
  • Signum (İşaret) Fonksiyonu02.01.2022 - 0 YorumReel sayıların bir alt kümesinden Reel sayılara tanımlanan bir f fonksiyonu için, fonksiyonun 0'dan büyük olduğu yerlerde değerini 1'e eşleyen, fonksiyonun 0'a eşit olduğu yerlerde fonksiyonun değerini 0'a eşleyen ve fonksiyonun 0'dan küçük olduğu…
  • 2020 TYT-AYT Matematik Soru Dağılımı05.07.2020 - 0 Yorum2020 TYT Matematik sınavındaki sorular, tamamen lise müfredatı içerisinde olan konuların, yenilikçi problem tarzındaki sorulardan oluşmuştur. Ders kitabı bilgileri ve matematik müfredatı dikkate alınarak hazırlanan sınavda 30 soru Matematik, 10 adet…
  • Türk - İslam Dünyası'nda Trigonometri06.05.2009 - 0 Yorumİçinde bulunduğumuz yüzyılda yapılan bilimsel araştırmalar göstermiştir ki; trigonometriye ait temel bilgiler, 8. ile 16. yüzyıl Türk - İslam Dünyası matematikçileri tarafından ortaya konulmuş ve belli bir noktaya kadar da geliştirilmiştir. Bunun…