İmam Şafii Kasidesi - Bırak, günler dilediğini yapsın

Bırak, günler dilediğini yapsın Kader bir hüküm verdiği zaman, gönlünü hoş tutGecelerin dertleri için sızlanma Çünkü dünya dertlerinin kalıcılığı yoktur Musibetlere karşı metin bir adam ol İnsanlar seni vefa ve hoş görün ile tanısın Yaratılmışlar içinde ayıpların çoğaldıysa Ve onların örtülmesi seni sevindirirseCömertlik örtüsüne bürün, Çünkü söylendiği gibi her...
| | Devamı... 0 yorum

2022 TYT- AYT Matematik Soru Dağılımı

2022 TYT Matematik sınavındaki sorular; tamamen lise müfredatı içerisindeki konulardan seçilmiş,daha çok okuduğunu anlamaya yönelik sorulardan hazırlanmıştır. Problem çözme ağırlıklı bir sınav olmuştur. Soruların zorluk seviyesi; önceki yıllara nazaran daha rahat çözülebilecek seviyededir. TYT Matematik 2022 sınavının konulara göre soru dağılımı, aşağıdaki tablodaki gibidir. Sınav Sorularına...

Es-Subhu Beda

Es-subhu bedâ min tal'atihîVe'l-leylü decâ miv-vefratihîFeegar-Rusulâ fazlev-ve ulâEhdes-subülâ li-delâletihîKenzül-kerami mevlen-niamiHâdil-ümemi li-şeriatihîEzken-nesebi a'lel-hasebiKüllü'l-arabi fi-hizmetihîSâatiş-şeceru natakal haceruŞakka'l kameru bi-işâretihâCibril-ü etâ leylete-esrâVe'r-Rabbü deâhü li-hazratihîNâleş-şerefâ vallâhü afâAmmâ selafâ min ümmetihîFe Muhammedünâ hüve SeyyidünâFe'l-izzü...
| | | Devamı... 0 yorum

"İstemem"- Fatih Sultan Mehmed

Sen kokmayan gülü neyleyim,Neyleyim sensiz baharı?Sen doğmayan günü neyleyim,Neyleyim sensiz ben dünyayı?Senin tenine değmeden gelen yağmuru istemem, meltemi istemem.Seni parlayacaksa parlasın yıldızlar,Sana yanmayan yıldızı semalarda istemem.Bülbüller söyleyecekse seni söylesin,Senden okumayan bülbül olsa dinlemem. Özlemim sen olacaksan yansın yüreğim,Sılası sen olmayan gurbeti istemem,...
| | Devamı... 0 yorum

İmparatorluğa Mersiye Şiiri - Osman Yüksel Serdengeçti

Bin yıl oldu toprağına basalıHayli oldu kılıçları asalı,Bülbüllerin onun için tasalı,Sazlar kırık, ayar tutmaz telleri,Biz neyledik o koskoca elleri?Yol görünür, hakan emir verirdi,Dalga dalga ordularım yürürdü,Hamlemizden dağlar taşlar erirdi,Dolu dizgin aştık nice belleri,Biz neyledik o koskoca elleri? Yıldız doğar, talihimiz belirir,Sabah olur, ulufeler verilir,Bir seferde dört krallık...
| | Devamı... 0 yorum

Aşağıdaki Yazılar İlginizi Çekebilir!!!

  • Beraat Kandiliniz Mübarek olsun26.07.2010 - 0 Yorum"Berat", (beraet) kelimesi "el-berâe" kelimesinin Türkçedeki kullanılış şeklidir. Beri olmak, aklanmak, temiz ve suçsuz çıkmak demektir. "Berâet" iki şey arasında ilişki olmaması, kişinin bir yükümlülükten kurtulması veya yükümlülüğünün…
  • Ankara İlitam Ders Kitapları (PDF)29.05.2013 - 8 YorumBurada yer alan ders kitapları, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı içindir. Burada yer alan bazı ders kitaplarının ünite ve konu başlıkları, iligili ders döneminden sonra değişmiş veya yeni bilgiler ilave edilerek  güncellenmiş olabilir veya…
  • İkizkenar üçgende yardımcı elemanlar02.04.2021 - 0 YorumÜçgenin yardımcı elemanları, kenarortay, yükseklik ve açıortaydır. Taban açıları birbirne eşit olan üçgene ikizkenar üçgen denir. İkizkenar üçgende, eş açıların karşısındaki kenarların uzunlukları birbirine eşittir. İkizkenarlara ait, yükseklik,…
  • 2023 AYT Matematik testi çözümleri (PDF)07.07.2023 - 0 Yorum17 Haziran 2023 tarihinde uygulanan 2023-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde uygulanan 2023-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT)sınavlarının ardından ÖSYM tarafından soru kitapçıkları erişime açılmıştır.…
  • Üçgende açı soruları ve çözümleri09.04.2020 - 0 YorumÜçgende açı ölçüsü ile ilgili özellikler ve bunların ispatlarını içeren yazımızı daha önce paylaşmıştık. (Bkz. Üçgende Açı Özellikleri) Bu yazıda, üçgende açı ile ilgili örnek sorular ve çözümleri paylaşılacaktır.Burada bulunan üçgende açı…
  • Hz. ALİ’nin Matematik Hesabı04.03.2013 - 0 Yorum İki arkadaş oturmuş yemek yiyordu. Birisinin beş, diğerinin üç ekmeği vardı. Yemeğe daha yeni başlamışlardı ki oradan geçmekte olan birini daha gördüler ve O kişiyi de yemeğe çağırdılar. Üç kişi sekiz ekmeği beraber yedikten sonra, üçüncü adam,…
  • Kula kulluk edilmez29.03.2025 - 0 YorumSözlükte “esir, köle” anlamına gelen "kul" kelimesi özellikle Osmanlı padişahlarındaki kullanımda, "halk, tebaa, hizmetkâr, sadık" gibi anlamlara da gelmiştir. Dîvânü lugāti’t-Türk’te kul kelimesi, Osmanlı kullanışına uygun olarak “tâbi, hizmetkâr,…
  • Zühd hayatı08.05.2022 - 0 YorumZühd, Allâhü Teâlâ’nın yasakladığı şeylerden kaçınıp dünya varlığına ve lezzetlerine rağbet etmemek; Cenâb-ı Hakk’ın rızâsına ve âhiret nimetlerine kavuşmak için çalışmaktır. Sözlükte zühd “bir şeye rağbet etmemek, ona karşı ilgisiz davranmak, ondan…