m(A) +m(D) = 180º, m(B) + m(C) = 180º’dir.
Net Fikir » yamuk özellikleri » Yamukta Özellikler ve İspatları
Yamukta Özellikler ve İspatları
Etiketler :
dörtgenler
geometri
ispat
matematik
teorem ispatları
yamuk özellikleri
En az iki kenarı paralel olan dörtgene yamuk denir. ABCD yamuğunda, [AB] // [CD]’dır. Yamukta karşılıklı köşelerde yer alan açıların ölçüleri toplamı 180 derece olur.
Yamuğun paralel olan kenarları yamuğun tabanlarıdır. Paralel olmayan kenarları eşit uzunlukta olan yamuğa ikizkenar
yamuk denir. İkizkenar yamukta taban açılarının ölçüleri birbirine eşittir. İkizkenar yamukta köşegen uzunlukları eşittir. Yan kenarlardan biri tabanlara dik olan yamuğa dik yamuk denir. Yamukta paralel olmayan kenarların orta noktalarını birleştiren doğru parçasına "orta taban" denir.
Yamukta alan bağıntıları ve özelikleri ile ilgili yazımıza aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Bu yazıyı aşağıdaki bağlantılar yardımıyla sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz. E-Posta ile arkadaşlarınıza yollayabilirsiniz...
|
Takip et: @kpancar |

Aşağıdaki Yazılar İlginizi Çekebilir!!!
19.04.2013 - 0 YorumDaum Equation Editor ile matematiksel denklemleri düzenleyebilir ve düzenlediklerinizi, ister resim ister metin dosyası olarak kopyalayıp eklemek istediğiniz dokümana ekleme yapabilirsiniz.Her türlü matematiksel sembolü yazıp kullanabileceğiniz…
14.06.2015 - 0 Yorum Bugünkü Müslümanların ve islam dünyasının acı halini en güzel biçimde özetleyen bir yazıyı paylaşmak istiyorum.Diriliş Postası gazetesinden Yaşar Yavuz'un "Hak yolun Batıl ve Batıl yolun sadık yolcuları" isimli yazıyı istifadenize…
22.10.2023 - 0 YorumVe Kudüs Şehri.Gökte yapılıp yere indirilen şehir.Tanrı şehri ve bütün insanlığın şehri.Altında bir krater saklayan şehir.Kalbime bir ağırlık gibi çöküyor şimdi.Ne diyor ne diyor Kudüs bana şimdiHani Şam´dan bir şamdan getirecektinDikecektin…
28.05.2013 - 0 YorumKöklü Sayılar Tarama Testi; 25 Soru, A-B grupları ve Cevap Anahtarından oluşmuştur. Sorular, çeşitli soru tiplerinden derlenerek kolaylık derecelerine göre hazırlanmıştır. Resim formatında olan soruları, istediğiniz şekilde paint ile…
20.02.2012 - 0 Yorum Bîrûnî (4 Eylül 973 – 13 Aralık 1048), Fars kökenli İslam bilgini. Türk kökenli olduğunu iddia edenler de olmuştur. Tam adı Ebu Reyhan Muhammed bin Ahmed el-Birûnî’dir. Batı dillerinde adı Alberuni veya Aliboron olarak geçer. Gökbilim, matematik,…
07.05.2021 - 0 YorumO merkezli ve r yarıçaplı bir dairenin çevre uzunluğunun, dairenin çap uzunluğuna (2r) oranı π sabit sayısını verir. Buna göre; Çemberin çevresi, çemberi çapı ile pi sayısının çarpımı ile bulunur. (Bkz. Çemberin Çevresi) Çemberin çevresi,…
25.08.2012 - 0 Yorum Rızk için bir ferde yoktur minnetim, Kendi sa’yimdir veliyyü’n-ni’metim (Ferid Kam) Celi Ta’lik hattı ile Ahmed Amin Şamta tarafından yazılmıştır.
30.03.2016 - 1 Yorum Emevi devleti; tarihin sayfalarında yerini alırken bizlere birçok ibretlik hadiseyi bırakmış olmanın yanında dünya tarihinde de çığır açan izler olarak karşımıza çıkar. Dünya topraklarının pek çoğunu etkilemenin yanında kültürel ve ideolojik…
Matematik Konularından Seçmeler
matematik
(260)
geometri
(124)
ÖSYM Sınavları
(50)
üçgen
(49)
trigonometri
(39)
çember
(31)
sayılar
(30)
fonksiyon
(28)
alan formülleri
(25)
türev
(23)
analitik geometri
(19)
denklem
(18)
dörtgenler
(18)
limit
(16)
belirli integral
(13)
katı cisimler
(11)
koordinat sistemi
(11)
fraktal geometri
(7)
materyal geliştirme
(7)
asal sayılar
(4)
elips
(3)
tümevarım
(3)
binom açılımı
(2)
hiperbol
(2)
teşekkürler ispatlı geometri herkes için daha öğretici olacaktır
YanıtlaSilAdamsınız
YanıtlaSilAlan=1/2*köşegenxköşegenxsinAlpha
YanıtlaSilAlpha : köşegenlerin arasındaki açı
bunun da ispatını ekleyebilir misiniz?
Dörtgenin alanı ile ilgili yazımızda bunu paylaştım. Genel dörtgenlerin köşegenleri ile alanın bulunması formülü, özel olarak yamuk için de kullanılabilir.
Silhttps://muallims.blogspot.com/2017/02/dortgende-alan-bagntlar.html?m=1 buradan ispatı inceleyebilirsiniz.