Koordinatları Verilen Noktanın Kuvveti: Herhangi bir noktaya göre çemberde kuvvet alınırken bu nokta çemberin iç veya dış bölgesinde olmasına göre kuvvet alma fonksiyonunda bir farklılık olmaz. Kuvvet alma aslında bu noktanın yardımıyla oluşturulan üçgenler ile meydana gelen bir benzerlik uygulamasıdır.Noktanın çember denklemine göre kuvvet fonksiyonu ike ilgili daha ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bağlantıya tıklayabilirisiniz. (Bkz. Koordinatları Verilen bir Noktanın kuvvet Fonksiyonu)
Net Fikir » matematik » Çemberde Kuvvet fonksiyonu
Çemberde Kuvvet fonksiyonu
Etiketler :
çember
fonksiyon
geometri
kuvvet fonksiyonu
matematik
Çemberde kuvvet alınırken çemberin dışında ve içinde olan noktaya göre kuvvet alma işlemi, noktanın çemberin üzerindeki noktalara uzaklığını ifade eden parçaların arasındaki orana bağlı olur. Çemberin iç bölgesinde veya dış bölgesinde alınan rastgele bir noktaya göre, kuvvet fonksiyonu aşağıdaki gibi yazılır.
Çemberin içerisinde verilen herhangi bir noktaya göre kuvvet fonksiyonu için aşağıdaki örnekleri inceleyiniz.Bu örneklerde, çember dışında veya iç bölgede herhangi bir nokta verilip bu noktaya göre çemberde kuvvet fonksiyonu uygulaması yapılmıştır. Bunlardan hariç olarak noktanın analitik düzleminde koordinatları verildikten sonra, çember denklemi ile belirlenen çembere göre de kuvvet fonksiyonu uygulaması vardır. Koordinatları verilen noktanın kuvvet fonksiyonuna, burada kısaca değinilmiş olup, başka bir yazıda "analitik düzlemde noktanın çembere göre kuvvet fonksiyonu" ayrıntılı olarak izah edilmiştir. En alttaki bağlantıyı kullanarak ilgili yazıya ulaşabilirsiniz.
Çemberin idış bölgesinde verilen herhangi bir noktaya göre kuvveti için aşağıdaki örnekleri inceleyiniz.

Bu yazıyı aşağıdaki bağlantılar yardımıyla sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz. E-Posta ile arkadaşlarınıza yollayabilirsiniz...
|
Takip et: @kpancar |

İlginizi Çekecek Diğer Yazılarımız
Aşağıdaki Yazılar İlginizi Çekebilir!!!
12.05.2020 - 0 Yorum İki kenarı ve bunlara ait iki iç açıları eşit olan üçgene ikizkenar üçgen denir. İkizkenar üçgende eşit olmayan kenara ait açıya, tepe açısı denir. Tepe açısından karşı kenara indirilen dikme hem açıortay doğrusu hem, kenarortay doğrusu…
17.04.2022 - 0 Yorum“Kur’ân-ı Kerim, Allah ﷻ tarafından Cebrâil vasıtasıyla vahiy yoluyla son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v)'e nazil olan, mushaflarda yazılan, tevâtürle nakledilen, okunmasıyla ibadet edilen, Fâtiha sûresiyle başlayıp Nâs sûresiyle biten, başkalarının…
06.09.2010 - 0 Yorum Kur’ân-ı Kerîm’de medhedilen en kıymetli gecedir. Kadir gecesinin fazîleti, üstünlüğü (bin aydan daha fazîletli, kıymetli, hayırlı olduğu), bizzât Allahü teâlâ tarafından, Kadir sûresinde açıkça bildirilmiştir.Kur'an-ı Kerim'de Cenab-ı Hak, bu…
13.10.2010 - 0 Yorum (3 Mart 1845 – 6 Ocak 1918), Ferdinand Ludwig Philipp George Cantor, Alman matematikçi. Kümeler kavramının kurucusudur. Kümeler arasında birebir eşlemenin önemini ortaya koymuş, "sonsuz küme" kavramına matematiksel bir tanım getirmiş ve gerçel…
21.11.2016 - 0 Yorum Polinom fonksiyonların türevi alınırken bilinmeyenin kuvveti katsayı olarak bilinmeyenin başına geçer ve kuvvet bir sayı azalarak yeniden yazılır. Köklü ifadelerde polinom fonksiyonlara benzetilerek üslü biçime çevrildikten sonra aynı kural…
22.09.2008 - 0 YorumYemeğe başlarken besmele çekmek yani (Bismillahirrahmanirrahim) demek (Bkz. Besmele) ve sonunda (Elhamdülillah) demek sünnettir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: Peygamber efendimiz yemekten sonra (El-hamdü-lillahillezi etamena ve sakana ve cealena…
23.02.2025 - 0 YorumKadane Algoritması, belirli bir sayı dizisi içindeki maksimum alt dizi toplamını bulmak için kullanılan dinamik bir programlama tekniğidir. Dinamik Programlama, karmaşık bir problemi daha basit alt problemlerden oluşan bir koleksiyona bölerek, bu…
05.03.2013 - 0 Yorum İtalyan mektebi mensuplarına göre kâinat bir ahenkler bütünüdür. Dünya sistemi “kâinatın ocağı” ismi verilen mukaddes merkezî ateş etrafında dönen “10” adet semavî cisimden…
Matematik Konularından Seçmeler
matematik
(260)
geometri
(124)
ÖSYM Sınavları
(50)
üçgen
(49)
trigonometri
(39)
çember
(31)
sayılar
(30)
fonksiyon
(28)
alan formülleri
(25)
türev
(23)
analitik geometri
(19)
denklem
(18)
dörtgenler
(18)
limit
(16)
belirli integral
(13)
katı cisimler
(11)
koordinat sistemi
(11)
fraktal geometri
(7)
materyal geliştirme
(7)
asal sayılar
(4)
elips
(3)
tümevarım
(3)
binom açılımı
(2)
hiperbol
(2)
gayet güzel bir açıklama. 55 yaşında değil de Lisedeyken öğrenseydim iyi olurdu.
YanıtlaSilSaygılar.
Bugün sınavım var, epey yardımcı oldu teşekkürler
YanıtlaSilSağlama yapalım 4*6=7*5 doğru çıkmıyor ki sağlama yapalim
YanıtlaSilÇembere kuvveti tam anlamamışsınız.
SilÖrnekte: 6.(6+4)=5.(5+7) olur.